We zijn er klaar voor!! - Reisverslag uit , van Joost en Maartje - WaarBenJij.nu We zijn er klaar voor!! - Reisverslag uit , van Joost en Maartje - WaarBenJij.nu

We zijn er klaar voor!!

Door: Jopie en Staartje

Blijf op de hoogte en volg Joost en Maartje

17 Augustus 2008 | ,

Liever vandaag als morgen… ;)
Het wordt toch morgen ben ik bang…

We zijn helemaal fris en fruitig. Vorige week een ‘opfris’ duik in het buitenzwembad, Maartje had blauwe lippen, het pak was te groot dus het water ging het pak in… en weer uit.. en weer in… brrrr We zijn met vlag en wimpel voor de scuba review geslaagd!

De laatste dingen op het werk zijn de deur uit, Joost heeft zijn laatste nachtdienst achter de rug en vanavond gaan we nog even goed los bij een strandfeestje.

De afgelopen dagen wel twee keer aardappelen (!) gegeten, ja dat is voor ons erg vaak en verder ons te goed gedaan aan, shoarma, kiwi’s, brie. Nu mogen de vier weken rijst aanbreken!

Online inchecken ging niet zoals we dat wilden :( We hebben er twee uur over gedaan en toen waren de stoelen die we het allerliefste wilden al weg… We mogen natuurlijk helemaal niet klagen, we hebben op Singapore maar een overstap van 3 uur dus dat is vliegtuig in, zwembad in én weer uit, vliegtuig weer in en dan nog maar 2 ½ uur naar Bali! :)

Maar even wat anders…

We hebben een beetje bekeken wat we graag willen zien/doen naast het surfen, duiken en lekker eten en kletsen.

We willen heel graag iets kunnen doen voor de Balinezen. Sinds de bomaanslagen in 2002 is het hard achteruit gegaan op het eiland dat toch voor een groot deel leeft van toerisme.

M.n. over de minder drukke gebieden in het binnenland en Noorden lees ik schrijnende verhalen.

We willen graag een weeshuis gaan bezoeken en een stichting die zich inzet voor gehandicapte kinderen op Bali. De Stichting High 5 Rehab is volgens ons een super project vanuit Nederland. De stichting helpt gehandicapte kinderen aan een meer zelfstandig leven.

Voor gehandicapte kinderen op Bali is erg weinig hulp. Er is geen begrip en wanneer kinderen ziek zijn (polio, hersenvliesontsteking) is er geen goede zorg. Vanuit hun Hindoeïstische achtergrond geloven Balinezen in reïncarnatie. Als een kind met een handicap wordt geboren zien ze dat als zijn of haar karma. In het vorige leven is deze persoon dan ‘kwaad’ geweest. Daardoor worden gehandicapte kinderen uit schaamte en onwetendheid vaak binnen gehouden en staren jaren naar hetzelfde plafond.

Wanneer er bij de Stichting High 5 Rehab intensief getraind is met een kindje en met het gezin is het natuurlijk prachtig dat kinderen zich weer gaan ontwikkelen en ouders inzien dat hun kind niet stom is.

Wij gaan in ieder geval kijken of wij iets kunnen betekenen daar. We hebben hoe dan ook al zo’n 400 “Welpies” te verdelen, dankzij ons aller vriend, Albert Heijn! :)

We hebben een aantal donaties in ontvangst mogen nemen waarmee we een paar dingen kunnen aanschaffen zoals schriftjes, tandpasta of luizenshampoo.

Van ‘Delta’ in Zeeland hebben we een bos pennen mogen ontvangen om uit te delen!

We begrijpen heel goed dat we niet de hele wereld en ook niet heel Bali op onze schouders kunnen nemen.

We zullen kijken wie onze hulp goed kan gebruiken omdat ze het niet van iemand anders krijgen.
Plaatsen waar nooit iemand komt, mensen waar nooit iemand naar om kijkt, mensen waar je meteen van houdt.

Jullie tips & adviezen zijn altijd welkom!

Als je een goed idee hebt of er is iets wat je op een plaats wilt doneren, dan kan je ook contact met ons opnemen via de email of telefoon.

Voor de Stichting kijk op: www.high5rehab.org

Tot op Bali!

Liefs,

Joost & Maartje

• 17 Augustus 2008 - 19:44

MamAlita:

Maak er vooral een gezellige vakantie van lieve schatten. En geef Adek een dikke knuffel van zijn beste vriendinnetje... ;-))
    We zien elkaar weer met mijn verjaardag !!
    Kussss

• 18 Augustus 2008 - 11:20

Tantanky:

Lieverds het avontuur is begonnen. Maak er een hele gezellige relaxte en vooral zonnige vakantie van. We lezen met jullie mee.
    Hele dikke knuffel van Ank Fab en Johan

• 18 Augustus 2008 - 16:46

Netty:

HEEL VEEL PLEZIER !!!! Vergeet vooral niet te genieten van jullie vakantie
    Hugssssssssssssss

• 18 Augustus 2008 - 18:59

Gert & Ca:

Hoeraaaa! Jullie zijn er, als jullie dit lezen!
    Goede reis gehad??? Nou wij missen jullie nu al natuurlijk!

Geniet er lekker van hoor!

• 19 Augustus 2008 - 00:16

Joost En Maartje:

Even snel een berichtje in ons eigen dagboek. We zijn nu op Singapore (02:00 uur) Net even lekker gedoucht, klaar voor de volgende vlucht. Hier is het nu 08 uur in de morgen en 27 graden!!

• 19 Augustus 2008 - 01:42

High 5 Rehab:

Hey joost en maartje!
    Jullie zijn van harte welkom! Super dat jullie langs komen met zo veel goede voornemens!!
    Helaas ben ik van 23 t/m 31 aug niet in lovina. Vanaf 1 sept wel weer!
    We zijn in de weekenden gesloten...
    Hopelijk tot ziens en veel succes en plezier met jullie reis!
    Groetjes Marieke

• 19 Augustus 2008 - 08:27

Ivana:

Hey lieverds!

Nogmaals heeel veel plezier !! Lekker genieten ben stikjaloers ;) Site ziet er ook zo mooi uit! We volgen jullie!! Dikke kussen van ons!

• 19 Augustus 2008 - 11:08

MamAlita:

Hi lieverds. Heerlijk dat ik jullie vanmorgen even heb kunnen spreken. Ik voelde mezelf helemaal zitten op de grote banken bij de Mc Donalds. Warm, gezellig en happy met de ontvangst van Adek !! Ik hoorde de blijdschap van jullie en Adek door de telefoon binnenkomen. Kreeg spontaan een smiley op mijn display. Maakte mijn dag ook helemaal goed. Genieten vanaf nu. En voorzichtig met de hoge golven en het surfen daar... Dikke kussss en een poot van Iris.